Böcker

Jag läser alldeles för få böcker, men när jag
väl har hittat en bok som jag gillar så
kan jag inte lämna den ifrån mig.
Nu till hösten finns det ett par böcker jag skulle
vilja läsa.
Dessa är:

Snö - Orhan Pamuk.

Pamuks senaste roman är Kar (Snö) från 2002, som behandlar konflikten mellan islamism och västvänlighet i nutidens Turkiet. Pamuk beskriver den som sin "första och sista politiska roman". Den utspelas i den lilla staden Kars i nordöstra Turkiet.
När jag läser så blir det oftast amerikansk litteratur, men jag tröttnade på det. Jag pratade med min tjejkusin i Turkiet och hon berättade om Orhan Pamuk. Dels att det hade blivit sånt uppståndelse men även hans sätt att skriva.

Spelet - Neil Strauss
Neil Strauss, rockkritiker och medförfattare till Mötley Crües, Marilyn Mansons och porrstjärnan Jenna Jamesons skandalbiografier, tröttnade på att vara en AFC (average frustrated chump) och tillbringade två år tillsammans med ett antal män vars enda mål är att bli världens bästa förförare, PUA:s (pick-up artists). På vägen träffade han bl a Tom Cruise, Britney Spears, Paris Hilton och Courtney Love. Resultatet blev Spelet.
Detta är mest för att kändisskap intresserar mig och det är alltid intressant att läsa hur en ful ankunge förvandlas till en vacker svan i Hollywood.

Alkemisten -Paulo Coelho
Alkemisten är den magiska historien om Santiago, en andalusisk herdepojke, som följer sin dröm om att finna en av världens dyrbaraste skatter. Från sitt hem i Spanien reser han till marknaderna i Tanger och genom Egyptens öken till ett livsavgörande möte med alkemisten.
Alkemisten har en god vän, som själv håller på med sin första bok, till mig rekommenderat. Jag vet inte vad jag kommer att tycka, den verkar inte vara min typ av bok. Men vännen envisas.

Profeten - Khalil Gibran
Kärleken ger intet annat utom sig själv och tarintet utom från sig själv. Kärleken äger intet och kan ej heller ägas;Ty kärleken är allt för kärlekenProfeten är en av detta sekels mest citerade böcker. Vid snart sagt varje dop och bröllop läser man högt ur Kahlil Gibrans mästerverk. De starka och innerliga texterna om livets alla skeden har berört miljontals människor över hela världen.
Förstår inte varför jag inte har läst den innan. Boken som är detta sekels mest citerade bok. Handlar om livet och mystiken kring det och kärlek. Ska bli en fröjd.

Tusen små bitar - James Frey
Tänk dig att du vaknar på ett flygplan. Du har ingen aning om var du har varit eller vart du är på väg. Ditt ansikte är sönderslaget och att du har blåmärken och sår på hela kroppen. Du har ingen plånbok, inga pengar, inget jobb. Polisen letar efter dig. Tänk dig att du bara är 23. Och att det har hänt förut...James Frey ställdes inför denna surrealistiska situation. Tusen små bitar är berättelsen om vad som hände sedan. Det är en intensiv, oförutsägbar och gripande berättelse om drog- och alkoholmissbruk som det aldrig har blivit beskrivet förut.
Vill mest läsa den för att Oprah berördes så mycket av denna boken. Två gånger! En gång för att hon fullkomligt älskade boken och en andra gång för att det kom fram att James Frey inte alls hade varit med om allt som står i boken. Oprah hade blivit lurad och så får man inte göra....



20216-496


Kommentarer
Postat av: Simply me

Tusen sma bitar beror verkligen! Den ar valdigt detaljrik och valskriven och vissa partier ar riktigt verklighetstrogna och rent ut sagt ackliga, jag var tvungen att lagga ifran mig boken ibland for att inte spy!

Postat av: Cicci

Snö skulle jag verkligen vilja läsa, tack för tipsen :)!

2006-08-27 @ 23:00:31
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: MakeUpYourMind

Cicci: Ja det får du göra, jag vet inte vilken jag ska börja med bara. Alla verkar vara riktigt spännande.

Simply Me: Verkligen? Då ska jag verkligen läsa den! Älskar böcker som berör och får en att fundera.

2006-08-28 @ 08:09:41
URL: http://www.makeupyourmind.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback